ads2

ads3

cucur kembung yis

Saya makan dengan sambal sardin. Resepi yang mudahcepat dan sedap sesuai untuk dijadikan snek sarapan pagi minum petang dan bekalan anda ke pejabat dan sekolah.


Resepi Cucur Kembung Susu

Masukkan air sedikit-sedikit dan gaulkan supaya menjadi seperti adunan macam cucur biasa.

. Apapun jika anda sedang mencari idea bagi santapa minum petang yang sedap dan mudah mungkin anda boleh mencuba resepi berikut adalah bahan-bahan yang diperlukan. Kerana itulah ianya di namakan cucur manis kembong. 2 sudu besar gula.

Paling sedap ikan yang sederhana besar. Apabipa minyak dah panas jemput2kan adunan dan goreng sehingga masak. Resepi berikut merupakan resepi cucur yang mempunyai rasa yang manis dan ia juga pernah menjadi viral kerana cara membuatnya sedikit berbeza.

Baru-baru ni viral resepi pasal cucur kembong ni. Masukkan air sedikit demi sedikit sehingga seperti bancuhan. Teringat masa kat kampung dulu pasar tak jauh dari pantai jadi memang banyak ikan segar.

Perapkan selama setengah jam hingga 1 jam. Cuma dongibab la hehehehehe. 200gm gula 1000 gm tepung gandum 14 tsp garam 1 biji telur 13 cawan marjerin cairkan 1 tsp ibu rotiyis 1 tsp soda bicarbonat air secukupnya.

FB Noraslinda Bungal Bahan-bahan 3 cawan tepung gandum 1 sudu teh baking powder - K1 tambah 3 cawan air panas air yang mendidih 12 cawan susu pekat manis Secubit garam Cara-cara. Tapi ada juga yang buat tak jadi. Kos penyediaan yang sangat rendah dan masa yang diambil untuk menyediakan cuma.

Saya nak share resepi Cucur Kembung Panjang kalo orang kampung saya panggilsenang sahajaboleh makan dgn kuah kacang dan kuah persembur memang sedap. Sementara itu panaskan minyak dengan api sederhana panas. Anak anak Mimi memang suka makan cucur tau.

Resipi Cucur Kembung Bila hari cuti macam biasalah jadi suri rumah sepenuh masa. 2 sudu besar susu pekat. Adunan menjadi doh yang melekat di tangan.

Ikut pada sesetengah tempat. Perapkan 10- 15 minit supaya adunan sedikit mengembang. Resepi simple sangat dan sedap.

Satukan tepung soda bicarbonat ibu roti gula garam dan telur. Ada juga yang panggil cekodok atau jemput jemput. Cucur Kembung Manis Sumber.

Macam Mimi biasa sebut cekodok. Tambah sedikit airagak2 macam nak buat jemput-jemput. 3 cawan tepung gandum.

Cara-cara untuk membuatnya sangat mudah. 1 sudu besar yis. Adik ipar saya pun cakap sedap.

Kami nak kongsikan kepada ada semua cara yang sangat mudah untuk membuat Cucur kembung lemak manis. Cucur Kembung Manis tepung gandum air suam air biasa sudu besar gula sudu kecil garam paket yis Mauripan minyak untuk menggoreng 1 jam 30 minit. Tepung gandum susu pekat manis garam halus air panas yg baru mendidih minyak masak.

Tak rugi kalau u all try. CUCUR IKAN KEMBUNG Semasa di pasar mata terpandang longgokan ikan kembung segar. Resepi Cucur Kembong Manis.

16 resipi Cucur kembung. Ramai yang dah cuba buat bagaimana dengan anda. Senduk tepung gandum Yis 1 peket Gula 2 sudu Garam 12 sudu Air sejuk 4 orang.

Bahan-bahan cucur kembung panjang-Tepung gandum 1kg-Air 300ml-Sebuk Kunyit 1sudu kecil-yis 1sudu kecil-Kucai 100gm-Taughe 100gm-Bawang 2labu-Garam secukup rasa-Minyak masak 1pkt. Bahan-bahan yang diperlukan adalah. JANGAN perap lama sangat.

Bahan nak buat cucur kembung ni sebenarnya sama je macam cucur biasa cumanya air panas digunakan untuk membancuh adunan supaya boleh dibentuk menjadi bulat. Masukkan campuran serbuk yis tadi ke dalam adunan tepung dan campuran semua bahan di atas. Jika kelihatan yis mengembang itu tandanya yis anda sudah aktif 2.

Cucur manis ini sangat sesuai dijadikan juadah untuk sarapan dan makan petang. Cucur kembong ala mak fiera. Ok sekarang aida nak share resepi cucur kembung ni.

2 hari berturut buat. Nampak tak cucur kembung tu elok je bersarang isi dia. Sejuk-sejuk pun masih lembut.

Sebelum menggoreng campurkan dgn 1. Satukan kesemua bahan dan gaul sebati. Campur tepunggaramgula dan yis dalam bekasMasukkan air sedikit demi sedikit dan bancuh hingga dapat adunan pekat.

Makan time hujan2 ni best oooooo. Nak buat cucur ni senang saja. Saya cuma guna 4 bahan di atas tu.

Pastikan tidak pekat dan tidak cair sangat. Cara Penyediaan Resepi Cucur Udang Rangup 1. Resepi Cucur Manis Kembung.

2 cawan tepung gandum. Sukatan tepung dan air panas mestilah sama banyak dan bahan-bahan yang lain tu boleh la tambah sendiri. Indeed can not be denied lately is being hunted by consumers around us perhaps one of you personally.

Cucur manis guna yis Campurkan yisgulasusu pekat dan sedikit air suam biarkan 10 minit yis akan berbuih Masukkan campuran yis kedalam tepung tadi Tambah sedikit airagak2 macam nak buat jemput-jemput Perap adunan 1-2 jam. Resepi Cucur Kembung Susu. Kalau xjadi jangan salahkan i ye.

Jom admin belanja reespi Cucur Kembong aka cucur gemok vir. Bolehlah mula menggoreng adunan tadi. Campurkan yisgulasusu pekat dan sedikit air suam biarkan 10 minit yis akan berbuih Masukkan campuran yis kedalam tepung tadi.

Digoreng dan dimakan panas-panas. 3 cawan tepung gandum Garam ½ cawan susu pekat manis 3 cawan air mendidih. Masukkan telur dan kemudian marjerin cair.

Campurkan serbuk yis tadi dengan sedikit air suam dalam cawan dan biarkan sekitar 5 minit dengan bekas tertutup. Perap adunan 1-2 jam. Cucur Kembung ni dah 2 kali saya masak.

Cucur yang manis dan lembut ialah cucur kembung atau cucur manis. Basahkan tangan dengan air. Dainisha Sudahia Darwish di laman Facebook pula membuat cucur kembung susu yang lemak manis.

Norulhasni Mohd Zaini Cucur Kembong Manis. Gaulkan kesemua bahan beserta air mengikut cara menggaul jemput-jemput pisang. Inilah cucur kembung yang saya buat semalam.

Secubit garam air secukupnya. 2 cawan air panas air yang baru masak 3 sudu besar gula. 1 sudu besar yis.

Saya ambik resepi dari Tina. Nak buat manis ke masin ke. Masukkan tepung gandumgula garam dan yis kedalam bekas.

Waktu cuti ni lah berkesempatan nak sediakan breakfast untuk diri sendiri dan anak anak. 12 sudu the garam. 1 12 sudu besar gula.

Resepi Cucur Kembung Bahan bahan 2 cwn tepung gandum 14 st soda bikarbonat 12 st garam halus 6 - 8 sb gula pasir 1 14 cwn air sejuk Cara cara Campurkan semua bahan dan kacau sebati. So boleh la kalau nak tukar bahan-bahan cucur ni ikut citarasa masing-masing. Biarkan adunan tertutup selama 30 minit untuk.

Tapi nak up entry punya pasal guna nama elok. Biarkan selama 1 jam lebih lagi lama lagi kembung. Campurkan kesemua bahan-bahan diatas.

Biarkan selama 10 - 20 minit. 1 cawan tepung gandum. Lihat juga resipi-resipi untuk Cucur Manis Bawang.

Bayangkan dengan hanya beberapa bahan sahaja dapat menghasilkan cucur yang enak dan amat sesuai sebagai minum petang kami untuk hari ini. Biarkan doh suam dahulu supaya senang di bulat2kan. 12 sudu teh garam.

Kalau dah terlalu murah dan banyak ikan kembung ni ibu buatkan cucur ikan kembung. Lagi satu ianya sangat unik kerana bila masuk dalam minyak panas dia akan kembong. I dulu pon memang tak jadi juga.

Tepung diayak terlebih dahulu. 1 cawan tepung gandum. Nak lagi sedap boleh tambah udang ikan bilis lobak merah di sagat dan sedikit serbuk cili atau cili potong.


Dari Dapur Aida Cucur Kembung


Cucur Bom Manis Viral Kembung Dan Gebu Youtube


Cucur Kembung Manis


Resepi Mudah Cucur Kembong A K A Cucur Manis Viral Belog Zai Zamree


Kuali Mama Cucur Kembung Lemak Manis 1 Sudu Besar Yis Facebook


Resepi Cucur Kembung Lemak Manis Gerenti Gebu Resepi My


Masam Manis Cucur Manis Kembong Asian Desserts Malaysian Dessert Tea Time Snacks


Resipi Cucur Kembung


Cucur Manis A K A Cucur Kembung Viral Menu Petang Paling Senang Untuk Pikat Anak Mingguan Wanita


Namakucella Cucur Kembong Bulat Bulat


Nawaituku Now I Do Cucur Kembong Bantal

LihatTutupKomentar

ads1

close